Experts Network

Programul Interreg VI-A România-Bulgaria a fost aprobat de către Comisia Europeană / Buget de peste 200 de milioane de euro pentru comunităţile din şapte judeţe din România şi opt districte din Bulgaria

Programul Interreg VI-A România-Bulgaria a fost aprobat de către Comisia Europeană, a anunţat Ministerul Dezvoltării, acesta având un buget de peste 200 de milioane de euro şi fiind dedicat comunităţilor din şapte judeţe din România şi opt districte din Bulgaria.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că Programul Interreg VI-A România-Bulgaria a fost aprobat de Comisia Europeană la sfârşitu lunii trecute. 

“Programul Interreg VI-A România-Bulgaria are un buget total de 207,45 de milioane de euro, dedicat comunităţilor locale din cele 7 judeţe din partea de sud a României (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Constanţa) şi celor 8 districte din partea de nord a Bulgariei (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich şi Silistra). Programul îşi propune să finanţeze proiecte din domeniul mobilităţii şi conectivităţii, protecţiei mediului şi biodiversităţii, prevenţiei riscurilor şi adaptării la schimbările climatice, educaţiei, turismului şi culturii”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că  unul dintre principalele obiective îl constituie dezvoltarea Rutei Eurovelo 6, ce va contribui la dezvoltarea integrată a regiunii prin stimularea activităţii turistice şi culturale, consolidarea economiei locale şi facilitarea transportului între localităţile dunărene.

SURSA- www.news.ro