Experts Network

Comisia Europeană a aprobat Programul Interreg VI-A România-Bulgaria

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat marți, 6 decembrie 2022, faptul că Programul Interreg VI-A România-Bulgaria a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 30 noiembrie 2022.

Programul Interreg VI-A România-Bulgaria are un buget total de 207,45 de milioane de euro, dedicat comunităților locale din cele 7 județe din partea de sud a României (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța) și celor 8 districte din partea de nord a Bulgariei (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich și Silistra).

Programul își propune să finanțeze proiecte din domeniul mobilității și conectivității, protecției mediului și biodiversității, prevenției riscurilor și adaptării la schimbările climatice, educației, turismului și culturii.

De asemenea, unul dintre principalele obiective îl constituie dezvoltarea Rutei Eurovelo 6, ce va contribui la dezvoltarea integrată a regiunii prin stimularea activității turistice și culturale, consolidarea economiei locale și facilitarea transportului între localitățile dunărene.

Descarcă programul

Structurile de management ale Programului Interreg V-A România-Bulgaria organizează miercuri, 14 decembrie 2022, Conferința anuală a Programului la Centrul Cultural „Constantin Brâncuși” din Craiova, începând cu ora 10:30.

Dacă doriți să participați, vă puteți înscrie aici.

Pentru agenda evenimentului, click aici.

SURSA: www.fonduri-structurale.ro